Una alumna de l'Escola Dr. Samaranch i Fina entre els finalistes de la segona edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya

El dijous 28 de maig va tenir lloc la final del Servei Territorial de Barcelona Comarques de la segona edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya. L'acte d'entrega de premis es va celebrar a la Casa del Mar de Barcelona a partir de les deu del matí amb la benvinguda a tots els assistents i, a continuació, els alumnes de l'escola de música de Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet van oferir una lluïda actuació musical amb flautes i clarinet. El repertori musical el formaren les peces musicals "What if I need speed", de J. Download; "Sonata Sol M (Vivace-Grave-Menuett-Allegro), de G.P. Telemann; "Joshua fit tjebattle of Jericho" i les tradicionals mexicanes: "La cucaracha" i "Guantanamera".

La directora dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Montserrat Llobet i Bach adreçà unes paraules de benvinguda i agraïment als assistents i participants, i acte seguit es procedí a la presentació del jurat format per Albert Vitrià, Coordinador de Llengües estrangeres de la Secció de Serveis Educatius i Formació Permanent dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques; Jaume Ferrer i Puig, professor d'institut i assessor LIC de l'Alt Penedès; Laura Berna, Cap de Secció de Centres dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques; Manuel guitart, escriptor i professor d'institut; Anna Vilar, directora de l'Escola Ramon i Cajal de l'Hospitalet de Llobregat i Neus Freixes, directora de l'Institut Numància de Santa Coloma de Gramenet.

El jurat, reunit el dia 21 de maig, va triar els premiats de cada categoria d'entre els 27 treballs presentats. Entre els guanyadors de la primera fase hi havia l'alumna Martina Homs-Prochazka Pedrosa, de l'Escola Dr. Samaranch i Fina, de Santa Margarida i els Monjos, per la narració "Jo, la mort".

Els set guanyadors de la segona fase van ser:

Categoria A (CI primària): Karen Castellet, Ares Fernández, Paula Bermán, Telma Segura, Marco Caballero i Abril Expósito, de l'Escola Mare de Déu de l'Assumpció, de Badalona, per l'obra "Un dimoni diferent".
 
Categoria B (CM primària): Elena Zaldívar Puigmal, de l'Escola Jaume Salvatella, de Santa Coloma de Gramenet, per l'obra "En un món fosc".
 
Categoria C (CS primària): Javier Rodríguez Calderón, del Col·legi Sant Josep Obrer, de l'Hospitalet de Llobregat, per l'obra "El millor dels trucs".  

Categoria D (Educació especial primària): Oriol Valls Solà, de l'Escola Sant Domènec Sàvio, de Badalona, per l'obra "La princesa i el drac".

Categoria E (1r i 2n ESO): Clàudia Fleta, de l'Institut Manuel Vázquez Montalbán, de Sant Adrià de Besòs, per l'obra "No totes les princeses duen faldilles".

Categoria F (3r i 4t ESO): Núria Fernández Bermejo, de l'Institut Ramon Berenguer IV, de Santa Coloma de Gramenet, per l'obra "Lluna".

Categoria G (Educació especial ESO): Adrià Illescas Callejas, del Col·legi Túrbula, de Sant Adria de Besòs, per l'obra "La primavera".

El lliurament de premis va arribar a la recta final amb la lectura dels textos premiats per part de les lectores i mestres Lina Casanovas i M. Lluïsa Salvador, i un segon moment musical en què els assistents pogueren oir: "Choeur des Gamins", de Carmen de G. Bizet; "Duo brillant et facile" de B. Berbiguier; "Libertango", d'A. Piazzolla; "Tears in Heaven", d'Eric Clapton i "La Cumparsita", de G. Matos Rodríguez. 

La final nacional dels Jocs Florals Escolars de Catalunya va tenir lloc el dissabt 13 de juny al Teatre Nacional de Catalunya.
 



Vídeo resum de la primera i segona fase dels Jocs Florals Escolars de Catalunya celebrats a la Casa del Mar de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada