El certamen de lectura en veu alta, un suport per a l'impuls de la lectura i la comprensió lectora

El dimecres 25 de març l'auditori de Vilafranca del Penedès va acollir els quarts de final de l’onzena edició del Certamen infantil i juvenil de lectura en veu alta que organitza la fundació Enciclopèdia Catalana amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per a tot Catalunya. A Vilafranca hi van participar 56 alumnes que representaven 28 escoles de l’Alt Penedès i el Garraf. El certamen de lectura en veu alta ha esdevingut un punt de trobada que culmina tota la formació que es fa a les escoles i instituts al voltant de la lectura. 

Els guanyadors dels quarts de final del certamen van ser: els representants de l’IES Baix a Mar de Vilanova en la categoria Tropa de Corsaris; el Marc Beumala, de l’escola Montagut de Vilafranca, en la categoria de Corsaris. Dels Timoners, la guanyadora va ser una aluma de l’IES El Foix, la Ibtissam Kadousch, mentre que els Grumets Verds que es van classificar per a la semifinal van ser el Mohamed Boujaada, de l’escola Jacint Verdaguer de La Granada, i el Lucas Herzig, de l’Estalella i Graells de Vilafranca. Finalment, dels més petits, els Grumets Vermells, que van passar a la següent fase foren la Mar Haizé, de l’escola Subirats de Lavern, i el Martí Fontanals, del Sant Domènech de La Ràpita.

Durant la celebració dels quarts de final, el jurat, integrat per diversos professionals relacionats amb l’ensenyament i la directora de la Biblioteca Torras i Bages, van constatar la qualitat dels lectors que representaven els centres i també l’esforç dels tres alumnes d’aula d’acollida.

La jornada va ser presentada per l’actriu Jordina Biosca i comptà amb l’actuació de la mestra de música Mònica Calaf i els seus alumnes de l’Estalella, que van amenitzar l’estona de la deliberació del jurat amb corrandes.

Les inscripcions per a la propera edició es podran formalitzar a partir de l'1 d'octubre i fins al 2 de novembre de 2015.

Per a més informació visiteu el web http://www.lecturaenveualta.cat/  




Vídeo amb el resum del 3r quart final del certamen de lectura en veu alta celebrat a Vilafranca del Penedès el 25 de març de 2015. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada